Fortsättning

Ja nu var jag tillbaka från julskyltningen. Det var mycket folk och otroligt mysigt när man kände doften av glögg. Det tråkiga var att det började regna, vilket förstörde julstämningen lite. Men i alla fall..jag handlade sådana saker jag verkligen behövde som t ex mascara, rouge och ett pannband som jag letat efter.

Jo som sagt innan var vi på gekås i helgen, handlade på mig en hel del där med.. men egentligen inte så mycket till mig själv utan det blev fyra julklappar och lite bra att ha saker som strumpor och så.
Idag begav sig mamma o co och tomt blev det, stor städade eftersom de luktade lite blöt hund här. Malte som precis hade varit ute i det blöta och gått slängde sig upp på mitt vita överkast första dagen han kom! Så tvättat är något annat jag gjort. Men usch så ledsen man blir när de är så här tomt!

Nu ska jag försöka mig på att plugga.
Lägger upp lite bilder på lite pyssel och julstjärnan som blev upphängd i helgen.
Hittade mitt drömhus igår!


    


Trångt mysigt

Denna helgen har varit trångt mysig! JA vi har alltså bott tre personer och två hundar i min lilla lägenhet.

Emelie ringde mig i fredags och sa att ja men gå inte ut och var bland massa folk, du kan fortfarande bli smittad av svininfluensan.. gjorde inte riktigt som hon sa var nämnligen på Gekås med mamma och lillebror i helgen.
Helt sjuk va mycket folk det var!! Har tydligen blivit känt nu när de går på tv om denna stora butik, folk ställde nämligen och posade vid stora Gekås skylten och tog kort! Vilket jag aldrig har sett de ca 20 ggr jag varit där tidigare i mitt liv. 

Ne nu ska jag in till stan och kolla julskyltningen, hör av mig senare om hur det var och hoppas jag kan få upp lite bilder vilket var länge sedan nu. 



 
 


besprutad

Ja då hade man äntligen lite vaccin i kroppen, än så länge mår jag bra vilket är skönt!
Något annat som är skönt är att jag pluggat lite extra idag så jag kan ta det lite lugnt i helgen när mamma och lillebror kommer med två hundar och hälsar på. Vi ska fynda lite på Ullared och vi lär ju inte vara ensamma.
Nu funderar jag på vad man ska bjuda på för mat...
Ha en trevlig helg!

Bad Day, klago-inlägg

Dålig dag..
Vaccinet var slut idag med, så jag känner att det börjar gå emot nu..
Den tentan som jag absolut trodde att jag skulle klara, fixade jag inte! Det tar emot ännu mer..
Att jag får åka tillbaka hit tidigare från "jullovet" än jag hoppats är med tungt..

Usch vilken dag!

Men visst det kunde ha varit värre, så är det ju alltid och om man ser det från den ljusa sidan så är detta något som går att fixa och kanske lönar sig i längden.

MEN jag ska ändå utnämna denna dag som en tycka synd om mig själv dag!


Vaccinet var slut!

Ja det blev ju inte att jag tog vaccinet i fredags, de hade liksom inte öppet för det på fredagar. Fast det var då jag blivit tillsagd att komma. Så idag gjorde jag ett nytt försök men kom inte längre än en meter in i entren för att att möta en stor skylt där de stod med stor röd text, VACCINET ÄR SLUT! Så nu sitter jag bara och väntar på att svininfluensan ska komma och jag är forfarande mottaglig för skiten! Nytt försök en annan dag.

min helg med Karin och Frida

Hejhejhej

Nu var det söndag, Karin och jag kollar på The Holiday i väntan på att maten ska bli klar.

Igår var Frida, Karin och jag och såg new moon. Jag tycker ju då att den var helt okej men inte fantastisk. Antingen var det för att jag inte mådde helt bra, satt och tog djupa andetag för att jag mådde illa eller så hände det inte särskilt mycket i filmen. Vi får hoppas att de fullföljer detta med att göra alla fyra böckerna till filmer och hoppas på att den tredje och fjärde är bättre. 
Har idag varit och handlat lite julklappar hittade så otroligt coola mössor med, vilket jag inte köpte men ohh så snygga dom var.

Ha en fortsatt mysig söndags kväll!


 

Stressigt schema

Idag har det varit full rulle

07.45 upp och hoppa

08.00 första maskinen med tvätt laddas

08.15 ringer viktiga samtal

09.00 andra maskinen med tvätt

09.15 frukost, städa

10.30 tredje maskinen med tvätt

11.00 gör mig i ordning, springer ner med jämna mellan rum för att se om tvätten är färdig och kör igång fjärde maskinen med tvätt.

12.15 åker till vårdcentalen för att se om jag får ta vaccinet, men det blev inget med det. Sopsorterar.
Handlar mat med Frida och köper batteri till mitt cykellyse som redan slutat fungera..

14.00 Ärenden på stan uträttas

15.00 femte maskinen med tvätt sätts igång och matlagning påbörjas, nyttig mat blev det, tog foto på det men nu lyckas jag inte få upp bilden!

Nu ligger jag i sängen och är helt slut. Borde plugga vilket jag ska tvinga mig själv till om en timme eller så.
Ikväll blir det i alla fall Idol och imorgon kommer Karin!


Jag har blivit en gammal tant som ligger i risk zoonen.

Fick veta att jag klarat första tentan. Var 100% säker på att jag inte klarat den men hade tur och fixade precis Godkänt. Nu sitter jag mest och oroar mig för att han tagit fel eller att han räknat fel med poängen.

Ska även meddela att Tele2 hade nerlagt system hela kvällen så jag ger ringandet ett nytt försök imorgon.

Jag har nu gått och blivit en sådan där gammal tant som klagar på de som bor i samma trapphus som jag. Det är inte allt för bra ljudisolering mellan lägenheterna och trappuppgången i vårt hus. Man vaknar därför av att folk smäller igen sina dörrar när de kommer hem efter kl 22 på kvällen eller vid 05.30 på morgonen! Jag har nu satt en lapp i trappuppgången att alla kan vara vänliga att vara lite extra varsamma när de stänger igen dörrarna efter kl 22.00. Fick bedhåll av en av de äldre i trapphuset som höll med mig till 100%!

Sedan har jag även lite ångest för den här vaccinsprutan som ska tas mot svininfluensan. Jag var ett tag helt säker på att jag inte skulle ta den, inte hade jag någon aning om att de mellan 10-30 låg i en riskzoon. Så nu har jag fått Frida till att ta den med mig. På fredag ska det stora ingreppet ske...usch usch usch.

God natt


Irriterad?

Det är helt otroligt, för någon månad sedan gick jag ju på att byta till tele2 snackis. Tror jag skrivit om detta innan.. men i alla fall. Jag har för att avsluta detta cyklat in till stan två gånger, första gången för att kolla så de gick att markulera det och det gjorde dom. Sedan fick jag fortfarande sim-kort osv så jag cyklade in en gång till för att vara säker på att de verkligen markulerat orden och de hade dom, sa dom! Men idag vad tror ni inte ligger innanför min dörr..jo en faktura från tele2!! Jag ringer dom och får vänta i 15 min för att få prata med någon som säger att de inte kan få upp min info pga systemet ligger nere och ber mig ringa tillbaka om en timme..ska ringa om ca 10 min igen.
Jag är INTE IRRITERAD!
 


här sitter jag och har det bra..

Här sitter jag och har det bra..
Har precis ätit lite korv med potatismos, mumma! Lysnar på Peter Jöback när han sjunger jul jul strålande jul. Har tränat lite och ska snart plugga, det är ju ändå inget bra på tv ikväll. 
Snart, eller snart och snart förresten NU börjar min nedräkning för när jag ska bege mig hem och fira jul, vilket är exakt EN månad kvar imorgon. Finns inget annat ord än MYSIGT som passar in för vad jag känner om det! 


julklapps letande

Måndag igen nu då.. helgerna går fortare än kvickt, inte långt kvar till JUL nu.

Jag och Älsklingen var på stan och letade julklappar men hittade inte en ända! Dick hittade dock ett par super fina skor. Det var meningen att jag skulle lägga upp en bild på dom men märkte nyss att jag inte har den sladden här som man kopplar mellan mobilen och datorn.. så det får bli en annan gång.

Jag sitter nu vid mitt lilla matbord och tittar ut genom fönstret på alla bilister som är påväg hem efter en dag på arbetet och det är nästan kolsvart ute!!

Att på tal om en helt annan sak. Jag är ju en sådan person som är väldigt sällskapssjuk av mig. När Malin och jag satt i bilen mellan Kalmar och Halmstad för några veckor sedan gjorde vi ett schema som grundades på att jag skulle ha massor att göra varje helg osv för att jag inte skulle åka hem och längta hem så mycket. Så nu när Älskligen åkte så får jag räkna ner dagarna till Karin kommer på lördag, då hon, Frida och jag ska gå på Twilight bion bland annat. Sedan blir det bara att räkna ner till Mamma och Linus kommer och hälsa på.
Stötte på problem redan idag, alla verkar ha fullt upp tis och ons.. så nu har jag inget alternativ, jag måste plugga för att hålla mig borta ifrån hemlängtan!!!

bye

Säkerhet?

Det händer så hemska saker här i Halmstad.. igår blev en man mördad på stora toget inne i stan mitt på ljusa dagen. Att man inte ska kunna gå runt på stan i lugn och ro nu heller.
Jag har ju då blivit väldigt nogrann med att ha cykellyse och allt va det heter, dels för att polisen inte ska ta mig och att alla bilister ska se mig. Men mitt cykellyse som jag köpte för några veckor sedan gick sönder efter en gång. Igår tillslut tog jag mig i kragen och körde och bytte detta lyse. När jag ändå var igång köpte jag två reflexer (vilket visst är något krav att ha på cykel nu för tiden) och ett överfalls larm!
Så nu kan jag känna mig trygg igen.
Idag kommer min lilla kära hit, mysigt ska det bli. Men innan så ska jag bara läsa ut en bok, läsa ett case och mäta alla rum på en ritning så nu kan jag inte sitta här och slappa.
Ha en bra dag allesammans!

  

redovisning, belöning och smarta Simon och Tomas

Nu var då redovisningen gjord, äntligen kan man pusta ut! Ni anar inte hur nervös jag var..
Belönade mig själv genom att städa både lägenheten och den gemensamma duschen jag delar med någon i trapphuset. Det var säkert 2 år sedan de städade där, blä! Jag var snäll och dammsög i alla fall, dagens goda gärning.
Nu var det meningen att jag skulle plugga men vet inte vad det är som gör det, men på något sätt hamnar man helt fel och gör allt för att slippa undan det, fast jag vet att jag kommer få sota för det senare!
Ni vet jag är en sådan person som pluggar bäst på kvällen.. ja då när alla egentligen borde ha pluggat färdigt och kan sätta sig vid tv med gott samvete. Nej sådan är inte jag, jag sitter där med boken i handen och samtidigt kollar på simon och tomas. Känner inte att så mycket går in i huvudet just då så ska försöka ändra min strategi.

Att på tal om Simon och Tomas!!
De sa något som otroligt bra i veckans avsnitt.. något i stil med:
- Det är så typiskt svenskar att köpa en fin, stor platt tv för 25 tusen och sedan lägga 4 tusen på en ful soffa. Detta är för att svenskarna inte pratar med varandra längre, de kollar hellre på tv och håller tyst.
- Tänk va mycket trevligare det skulle vara om svenskarna köpte en okej tv för 4 tusen och en fin soffa för 25 tusen.
Så otroligt bra sagt!!

Ne nu ska jag äta och sedan plugga lite sen bär de av till gymmet med Frida.


Pepparkakor och fönsterramar

Okej nu va tentorna skrivna. Firade inte med nya skor utan med en ny liten mini dator, underbart! 
Kan dock inte säga att det gick kanon bra på båda två men en av dem borde jag klarat. 
Det har nu varit lugn och ro i tre dagar och i måndags började vi med de nya kurserna..omg vad mycket vi har framför oss!
Magsår på G eller nåt..nej det va nog bara lite för mycket pepparkaksätande igår, usch gör inte om det! Men det blir lätt så när man inte är helt sugen på att laga mat det första man gör när man kommer hem ifrån skolan och försöker hålla blodsockret uppe mha en tredjedels burk pepparkakor. 
Så nu blir det inga mer pepperkakor för mig på ett bra tag, ska baka luffekatter i stället. 
Jag har skaffat mig ett projekt i veckan, ska slipa en fönsterram och sätta i speglar. Tror det kan bli mycket fint. 

God kväll på er, jag är helt slut och ska snart sova. 
 

RSS 2.0